17 Ocak 2009 Cumartesi

TAVUKLU SEBZE ÇORBASI (Terbiyeli)

Ayşe Selin'i uyutup bilgisayarı açtım. Bu laptopa hiç alışamadım nedense kelimeleri eksik yazıyorum dönüp tekrar düzeltmek zorundayım. Resimde istediğim gibi değil. oofff! offf!

Ama bu çorba gerçekten güzel! Kendi tarifim, uzun zamandır yapıyorum ve yiyen herkes beğenir. Şimdi tarife geçelim. Ama Ayşe Selin uyandı ve ıhmm! ıhmm! ıhmm! diye aralıksız mızmızlanmakta.

Malzemeler:

  • 3-4 adet incik yada sarma
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • bir tutam kereviz yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı kaynamış su
  • tuz, nane, pulbiber

Terbiyesi için: 2,5-3 su bardağı yoğurt, 2 kaşığı dolusu un, 1 yumurta sarısı

Yapılışı: Tavukları ve bezelyeleri yıkayıp tencereye koyun, sıcak suyuda ilave edip kaynamaya bırakın. Havuç ve patateside küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Tavuklar iyice pişinceye kadar bezelye, havuç ve patateslerle birlikte kaynatın. Pişen tavukları tencereden çıkarıp kemik ve derisini alın, küçük parçalara böldükten sonra tekrar tencereye atın. 1/2 çay bardağı pirincide yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada 2 diş sarımsağıda tencerenin içine rendeleyip çorbanın tuzunu atın. Pirinçler ve diğer malzemelerinde piştiğinden emin olunca terbiyesini hazırlayın. Yoğurdu bir kaseye alıp un ve yumurta sarısı ile pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Kalan 1 diş sarımsağı da yoğurtlu terbiyenin içine rendeleyin. Çünkü bu şekilde sarımsağın aroması daha iyi hissediliyor. Pişen çorbanın suyundan 1 yada 2 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edin ki yoğurtlu terbiye kesmesin. Çorbayı karıştırarak terbiyesini ilave edin bu sırada ince ince kıyılmış kereviz yapraklarını da çorbaya ilave edip karıştırarak 3-4 dk. kaynatın. -Çorbanın yoğunluğuna göre kaynamış su eklenebilir. - En son tereyağını eritin, nane ve pulbiberi ekleyip çorbanızın üzerine gezdirin.

Not 1: Bu çorba yapımı gerçekten kolay ama lezzetli ve sağlıklı bir çorba.

Not 2: İçindeki sebzeleri istediğiniz ölçülerde kullanabilirsiniz. Pirinç yerine şeriye de kullanılabilinir.

Not 3: Ve bu çorbamı içen herkes tarifini ister :):):)

Afiyet olsun.










3 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım kardeşim ellerine sağlık bütün yemeklerin gibi çorban da harika görünüyor.Çünkü ona sevgini de katıyorsun :).Ablan olarak bu sevgide benim de payım olsa gerek :).Dilerim güzel kızımızla ileride çok daha güzel yemekler yaparsınız,ikinizi de öpüyorum. Ablan "Emriye".

Adsız dedi ki...

ablacım ellerine sağlık. ımmmm ımmmm

ayşegül laçinler dedi ki...

ablacım, elif'cim teşekkürler. gelinde size de yapayım :)