24 Ekim 2007 Çarşamba

İNCİRLİ PASTA veya PARFE

Yeniden Merhaba,
Bugün ilk tarifimi vermek istiyorum. Şu an ellerim mi titriyo ne! Gerçekten! Neyse, gelelim İncirli Pasta tarifine. Resim çekemiyorum şu an için ama daha sonra resimlerle -yapılışlarını da gösteren resimlerle- devam etmeyi çok istiyorum. Bu ilk öğrendiğim pastalardan biri, ayrıca lezzetli ve kolay bir tarif. Selim'in de sevdiği bir pasta bu.

İncirli Pasta / Parfe

Malzemeler
  • 15-20 adet kuru incir
  • 1 paket Eti Kakaolu Burçak bisküvi
  • 1 paket Eti Burçak bisküvi
  • 2 poşet krem şanti
  • 1/2 bardak ceviz kırığı
  • 3-3,5 bardak süt
  • 1 çay bardağı çikolata kırığı veya damla çikolata

  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı

Önce kuru incirlerin saplarını kesin, küçük küpler halinde doğrayıp pişirme kabınıza alın. Üzerine 1 veya 1,5 su bardağı sütü ilave edip incirler yumuşayıp, sütü çekinceye kadar pişirin. Bu arada siz bisküvilerinizi derince bir kabın içine kırın. Pişen incirlerinizi bir kenarda soğumayarakın. 2 poşet krem şantinizi ve 2 su bardağı sütünüzü mikserinizle iyice çırpın. Bu arada iyice ılınan incirlerinizi bisküvi kırıklarıyla karıştırıp, üzerine 1/2 bardak kırılmış ceviz, 1 çay bardağı kadar çikolata kırığı, isterseniz tarçınınızı ve krem şantinizin yarısını koyup iyice karıştıın. 28 cm kelepçeli kalıbınızı strech filmle kaplayın veya dikdörtgen, yuvarlak farketmez ! borcamınızın içini soğuk suyla çalkalayın ki servis yaparken pastanızı çıkarmanız kolay olsun. İncirli bisküvi karışımınızı kalıbınıza veya borcamınıza döküp kaşıkla her yerine yayın ve üzerini düzleyin. Artan krem şantinizi pastanızın üzerine döküp düzgünce yayın. Buzdolabınıza koyup 1 gece bekletin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çikolata, hindistan cevizi artık nasıl isterseniz. Afiyet olsun.

not : İnciri çok sevmiyor olabilirsiniz veya damla çikolata/çikolata kırığını içine değilde pastanın üstüne, yani süsleme için kullanabilirsiniz. Yani ölçüleri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Biz galiba inciri bol olunca daha çok seviyoruz.

not : Resim yok diye karamsar olmayın sakın! Çünkü ben de bu pastayı ablamın arkadaşında tadıp, bize anlattıklarıyla denedim. Yani görmeden ve tatmadan ama sonuçtan hep memnun kaldık.

Hiç yorum yok: