6 Ocak 2009 Salı

YILBAŞI KURABİYELERİMİZ




Evet bunlarda bizim yılbaşı kurabiyelerimiz. Tarçınlı ve zencefilli. Salonda vazodaki çiçeklere astığım kurabiyelerin mis gibi kokusu hala kaybolmadı ben de yazmak istedim. Zaten görenler yılbaşı süsü sandılar yani maket olduğunu! Ama değil, onları ben yaptım ve eve neşe katsınlar diye çiçeklere iliştirdim. İşte tarifi:
  • 200 gr tereyağı

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın +zencefil+vanilya +kabartma tozu(hepsinden birer çay kaşığı)
  • aldığı kadar un( yani kurabiye hamuru kıvamına ulaşıncaya kadar ve ayrıca benim kullandığım unun yarısı tam buğday unuydu)

Yapılışı: Yağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırptım. Daha sonra önce yumurta sarısını ve ardından 2 yemek kaşığı balıda ekleyip çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurdum. Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açtıktan sonra kurabiye kalıplarıyla kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine yerleştirdim. Asmak istediğim kurabiyelerin üst kısımlarına kürdanla delikler açtım. Kırmızı ve yeşil renkte kurdelelerle fiyonklar yaptım.

Lezzetli ve uzun süre dayanabilen bu kurabyeleri kış kurabiyesi olarak düşünüyorum. Çünkü baharatlı tadı gerçekten güzel.

Afiyetle...




























1 yorum:

Unknown dedi ki...


Sitenizi çok beğendim yorumlarınız paylaşımlarınız harika benim bir çalışmam var Fenerbahçeli tüm futbolcuların resminin bulunduğu arkada fön müziği olan tıklanınca ekran duvar kağıdına dönüşen bir Fenerbahçe HD Müzik Ve Galeri oluşturdum
desteklerinizi bekliyorum ve şimdiden çok teşekkür ederim