29 Ocak 2010 Cuma

TAHİNLİ KURABİYE

Yiyen herkesin çok beğendiği ve tarifini istediği kurabiyeler işte bunlar! Yapımı da kolay, oldukçada lezzetli. Ben selin çağlayan'dan almıştım tarifi ama kendimden de birşeyler katarak epey bi değişikliğe uğrattım. İşte tarif:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ (mısır özü yağı)
  • 1 pk. vanilya
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un (ele yapışmayan, kolay şekil alan bir hamur oluncaya kadar)
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için : bir miktar damla çikolata, 1 tatlı kaşığı tarçın + 1 çay bardağı kadar nesquik veya kakao

Yapılışı : 1 su bardağı sıvı yağ ile tahini iyice karıştın, pudra şekerini de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Pudra şekeri eriyince unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın. Sırasıyla kabartma tozu, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve cevizi de ekledikten sonra yoğurmaya devam edin . Ele yapışmayan ve kolay şekil alan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.

Bir kısmını damla çikolatalı yapacaksanız eğer, üzerine damla çikolataları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170C - 180C fırında 15 dakika pişirin. Hafif pembeleşip ve üzerleri çatlamışsa kurabiyeleriniz pişmiş demektir!:)

Pişen kurabiyelerin kalanını veya bir kısmını da nesquik+tarçın karışımına bulayın. İsterseniz bir kısmınıda sade tüketin veya tek tip yapın. Veya damla çilolata yerine toz şekere bulayın. Size kalmış.

NOT 1: Ağızda eriyen, mis gibi tahin kokan bu kurabiyeleri çayla, sütle, kahveyle ya da nasıl isterseniz öyle tüketebilirsiniz. Kolay kolay bayatlamayan, oldukça dayanıklı bu kurabiyeleri üst üste falan dizmeyin, çünkü fena dağılıyorlar!

Afiyetler olsun...